Skip to content

Comunicat conjunt de PSOE, Més per Menorca i Ciutadella Endavant


PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant hem treballat, treballem i treballarem sempre per  fer valer una majoria progressista a l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca. Ho hem fet des del govern  quan hem tingut responsabilitats de govern i també durant els mesos que hem fet oposició. 

Aquesta majoria progressista és resultat de les eleccions municipals celebrades el maig de 2023. PSOE,  PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant van sumar el 51.43 % dels vots, i onze regidors i regidores  a l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca. La ciutadania va recolzar de nou la possibilitat d’un govern  d’esquerres a Ciutadella. 

Malauradament, en les setmanes següents a les eleccions , PSOE, PSM Mes per Menorca i Ciutadella  Endavant no vam poder consensuar un projecte que garantís la continuïtat de les forces progressistes al  davant de l’Ajuntament de Ciutadella de Menorca, el que va significar per Ciutadella un govern en  minoria del Partit Popular. 

La impossibilitat en aquell moment d’arribar a una entesa no va ser conseqüència en cap cas d’una falta  de projecte polític comú sinó que va ser més una qüestió de tempos i de la necessitat de poder plasmar  clarament un calendari comú amb els compromisos prioritaris als quals fer front i les polítiques  progressistes que necessitava continuar fent el govern de l’Ajuntament de Ciutadella durant aquest  mandat. 

És per aquest motiu que igualment PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant hem treballat i  hem fet feina conjuntament a l’oposició des del minut 1 d’aquest mandat amb l’objectiu de fer valer la  majoria progressista d’esquerres a Ciutadella. I així ho continuarem fent en el que resta de mandat. 

En sis mesos PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant hem fet feina conjunta, entre d’altres,  per aprovar els pressupostos de 2024, per refer la taxa fiscal de residus, per impulsar un centre  polivalent i residencial per a persones amb discapacitat física a Santa Rita, per a poder celebrar la fira  del Llibre en Català o per poder complir amb els compromisos del col·lectiu Tallafocs pel benestar per la  primera infància, o amb la climatització dels centres infantils. No pot ser d’altra manera, ja que és la nostra responsabilitat i com hem dit és el mandat de les persones que ens van estalonar a les eleccions,  avalant la feina conjunta feta durant els últims anys a Ciutadella. 

Així és, les forces progressistes ja hem governat de forma conjunta a l’Ajuntament de Ciutadella de  Menorca durant el període 2015-2023 i gràcies a la cohesió interna hem aconseguit coses importants  com la recuperació i reobertura del Teatre des Born, la creació del museu de Ca’n Saura, l’impuls i les  obres de remodelació del Bastió des Governador, el nou centre d’autonomia-centre Alzheimer, la  implementació d’energies renovables als edificis municipals, el canvi de més de 1.000 lluminàries a tipus  LED d’alta eficiència i punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, la recuperació de l’espai del geriàtric i  la redacció de l’avantprojecte per reformar-lo i ampliar-lo, l’ampliació de més de 300 aparcaments  (Cementeri, Centre de salut Canal Salat, l’OAR,…), el canvi de gespa a tots els camps de futbol municipals  i noves lluminàries a les instal·lacions esportives, la millora integral de carrers. I també en matèria  econòmica l’eliminació de tot el deute municipal que l’Ajuntament arrossegava dels anys anteriors de  govern de la dreta, a més de deixar tancat i pendent d’aprovació un Pla de Mobilitat Sostenible de Ciutadella, element clau a desenvolupar en els pròxims anys i que ha de marcar el futur de la nostra  ciutat les pròximes dècades. 

Encara hi ha molts reptes actuals i futurs per Ciutadella: La recuperació de la plaça del Born per a  vianants, l’ampliació i reforma del geriàtric, l’escola de música, l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat  Sostenible i el seu desenvolupament en diverses fases mitjançant un pla d’acció, entre molts d’altres  coses. 

PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant continuarem fent feina de forma conjunta amb una  mirada progressista perquè puguin ser una realitat. Només amb una majoria progressista es pot garantir  un projecte de futur a Ciutadella, fonamentat en els valors de justícia social, feminisme, preservació del  medi ambient, mobilitat sostenible, participació ciutadana i transparència en la gestió. 

Aquest és el compromís de PSOE, PSM Més per Menorca i Ciutadella Endavant per aquest mandat i el  durem a terme des del lloc que ens correspongui en cada moment. 

Davant les diverses informacions aparegudes aquests dies, aquesta és la realitat a hores d’ara.


Deja un comentario

Your email address will not be published.