Skip to content

“Tu decideixes…”

Un article d'en Juan Juncosa

(Foto: Pixabay)

Ho entenc, però no ho accepto. Recordo vagament una pel·lícula que vaig veure fa molts anys. Es diu “l’oli de la vida”. Està basada en fets reals i compte com un fill únic de tres anys desenvolupa una malaltia estranya. Aquesta malaltia li priva de la vista, la parla i es queda prostrat en el llit.

Els pares s’aferren a la vida del seu fill i a buscar una cura. Crec recordar que tenia un final més o menys acceptable. Com ocorre a vegades, aquestes coses impacten en la pròpia vida d’un.

El record d’aquesta pel·lícula em fa pensar que els pares mai van renunciar a trobar una fórmula, medicina, per a curar al seu fill. Les penalitats i els sofriments per part d’ells són increïbles. D’aquí la meva frase inicial que s’uneix al titular d’aquest article.

Pots entendre una situació i no acceptar-la, la qual cosa gairebé segur et porti a un camí dolorós en el qual no trobis final i si el trobes, tal vegada no és el que cerques. O entens i acceptes allò que t’ocorre i aprens a viure una nova vida.

A continuació, vull deixar-vos aquí la pregària de la serenitat per si us serveix per a alguna cosa. “Senyor, concedeix-me serenitat per a acceptar tot allò que no puc canviar, valor per a canviar el que soc capaç de canviar i saviesa per a entendre la diferència.” Com sempre, espero que els meus consells i experiències us animin a pensar i a dilucidar quin camí és el que voleu triar.

Però al final, tu decideixes…


Deja un comentario

Your email address will not be published.