L’agrupació d’electors Ara Maó considera hipòcrita la decisió de l’Ajuntament maonès de voler ser reconeguda per la UNESCO com a Ciutat de la Música, dintre de la Xarxa de Ciutats Creadores. La iniciativa de la organització mundial pretén estimular el potencial creatiu, social i econòmic de la música a ciutats de tot el món com a motor de desenvolupament urbà sostenible, d’inclusió social i d’influència cultural.
Ara Maó creu que la intenció de l’Ajuntament seria una bona iniciativa si fos coherent amb les seves actuacions i amb la política que l’equip de govern municipal porta a terme, així com amb la política del PP cap a la música en general. Però si analitzam la política del PP d’aquests darrers anys veurem que han retirat el suport a entitats com l’Orfeó Maonès, l’Ateneu o les Joventuts Musicals. L’Escola Municipal de Música, com la resta d’escoles de l’illa, penja d’un fil, i s’ha abandonat definitivament la sala Augusta. El PP s’ha dedicat a tractar la música més com un entreteniment per al turista que no com un factor fonamental en el desenvolupament de la ciutat i de les persones.
A més, hem de recordar la pujada de l’IVA cultural fins al 21% o l’eliminació de la música com a assignatura obligatòria a l’ensenyament obligatori.
Una bona política municipal ha de treballar pel teixit cultural de la ciutat perquè realment la cultura esdevingui un motor de canvi i enfortiment del desenvolupament urbà i de la inclusió social, que és, en definitiva, tot allò que recomana la UNESCO.
Ara Maó defensa que si actualment hi ha creativitat i potencial a Maó és, sens dubte, a pesar de l’equip de govern, que es limita a recollir medalles per tal d’incloure-les en un tríptic turístic i mostrar una ciutat que no existeix.
I per açò segurament Bongo Botrako sempre recordarà Maó com la ciutat en què la policia els va obligar a aturar un concert a mitja cançó.