Incineració o Inhumació: avantatges i inconvenients

La mort és un fet intrínsec i inevitable en la vida de tota persona. Quan aquesta arriba, i si no ha manifestat prèviament el difunt el seu desig, la família es veu obligada a prendre una decisió i decantar-se entre la incineració o la inhumació. La inhumació consisteix en l’enterrament d’un cadàver en un nínxol (ja sigui dins un cementiri públic o un sepulcre privat) i la cremació (que és com ens hem de referir quan es tracta d’una incineració d’éssers humans) es basa en la combustió de matèria orgànica fins a quedar reduïda a cendres.
Pèro quins són els avantatges i inconvenients de una o altra opció? Les veiem detingudament.

Entre els avantatges de la Cremació, trobaríem:
– És molt més econòmica.
– És una pràctica acceptada per la majoria de les religions. En el cas de la religió catòlica, si bé l’Església no s’oposa, sí que recomana en cas de fer-ho, que no es divideixin les cendres i que després s’enterrin en un cementiri o lloc sagrat.
– És un procés més higiènic des del punt de vista de salut pública, per això sol ser el mètode habitual en pandèmies com la pesta, el coronavirus o catàstrofes naturals.
– Les restes poden ser traslladats més fàcilment, i permet escampar les cendres en el lloc triat pel difunt, com en un lloc especial per a ell o un entorn natural bonic. Respecte a aquest tema, convé no obstant això, informar-se de la normativa del lloc escollit, doncs no sempre deixen llençar les restes.
– Requereix menys espai en el cas de voler enterrar l’urna.
Com a principal desavantatge seria la de que per a incinerar a una persona es necessita una temperatura de més de 800 graus, més de 20 litres d’oli i mig quilo de carbó activat, la qual cosa suposa un impacte mediambiental a part que les cendres contenen altes taxes de metall.

La inhumació per la seva part suposa:
– El cos viu el procés natural de la vida, arribant-se a descompondre progressivament, en un període que es pot prolongar entre 15 i 50 anys.
– És la forma més tradicional i per la qual se solen decantar les persones més creients.
– Proporciona un lloc físic on poder fer visites i homenatjar el mort, a més de poder incloure làpides amb dedicatòries.
– Permet preservar l’ADN per si en un futur es necessita.

Quant al seu major desavantatge sens dubte és l’econòmica. Resulta més cara, i no sols per les despeses del sepeli, sinó també pel lloguer o compra del nínxol i el manteniment i neteja que requereix posteriorment.

.-Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Menorcaaldia.com

1 comentario en «Incineració o Inhumació: avantatges i inconvenients»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *