Buscant la història

Florenci Sastre a la recerca d’un passat amagat dins les línies d’un llibre. Aquesta és la imatge que ens planteja aquesta setmana el nostre fotògraf Antxon Castresana. En Florenci treballa a l’Arxiu Històric Municipal de Ciutadella al Palau Saura. Una biblioteca on hi ha milers de documents que ens parlen del que va ser Menorca i, especialment, la zona de Ponent.

En un moment en que les innovacions tecnològiques sembla que ens poden atracar tot el coneixement, encara trobam moltes dades amagades en llibres i documents escrits fa segles. I encara hi ha gent que es dedica a aprendre d’ells i transmetre’ns un saber que, de no ser per ells, es perdria.

Els arxius històrics són les petjades que ens han deixat els qui ens van precedir  i allí hi ha des dels naixements dels nostres avantpassats més llunyans a les arrels del lloc on vivim i moltes coses mes. Tal com diu en Raimon a la seva cançó “qui perd els origens perd la identitat” i és la gent com en Florenci i tots els qui fan feina a arxius d’aquesta mena els qui ens salvaguarden aquest passat que no hem d’oblidar.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *