Skip to content

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Associació de Dones Progressistes de Menorca

Commemorem el 8 de març del 2015, Dia Internacional de la Dona, amb el caràcter reivindicatiu que aquesta jornada suposa.

El govern de Rajoy ha governat en contra de les dones fins el punt de poder assegurar que ha estat la legislatura de la DESIGUALTAT, i aquestes són les dades que ho demostren:

– La disminució de la partida per a la Igualtat als Pressupostos Generals de l’Estat ha estat constant des de que governa el PP, amb la retallada d’un 33% en general i d’un 22% en els pressupostos en la lluita contra la violència de gènere.

– En aquesta legislatura s’han perdut 162 mil ocupacions femenines i la taxa d’atur s’ha situat entorn del 25%, caient, per primera vegada en 40 anys, la població activa femenina, provocant l’expulsió de les dones del mercat de treball  i que ens trobem entre els països amb menys dones ocupades.  Però les dones que estan en situació laboral activa tampoc ho tenen millor, ja que el 74% de les persones ocupades a temps parcial són dones, i el 24% de les dones ocupades ho fa amb contractes temporals. I a tot això hem de afegir l’augment de la bretxa salarial arribant fins el 24%, i encara més en l’edat de jubilació que arriba al 39% dins aquesta legislatura, perquè quedi més clar, la pensió mitjana dels homes era de 1.178 € al mes enfront de 723 € al mes de pensió mitjana per les dones.

– El PP no ha realitzat cap tipus de polítiques de conciliació ni ha augmentat el permís de baixa per paternitat, tenint en compte que el 2013, el 95 % de les excedències per atenció a fill  corresponia a dones i per atenció a familiars més del 85%.

Enfront a totes aquestes polítiques destructives de l’estat del benestar, el PSOE aposta per la paritat, la corresponsabiliat, l’eliminació de la bretxa salarial i el dèficit en l’ocupació de les dones que provoca la precarització de les nostres vides.

Apostem per combatre la tracta d’éssers humans amb finalitats d’explotació sexual i defensem els drets sexuals i reproductius i al dret de les dones a una vida lliures de violència.

Un any més, reiterem el nostre compromís en defensa de la igualtat entre dones i homes i fem una crida a tota la ciutadania, institucions i organitzacions perquè se sumeixen a la commemoració de DIA INTERNACIONAL DE LES DONES.

 


Deja un comentario

Your email address will not be published.