L’habitatge és un dret – menorca al día
Skip to content

L’habitatge és un dret

Esquerra de Menorca - Esquerra Unida

EM-EU considera indispensable el tractament de l’habitatge com un dret social i no com un bé mercantil i ha recollit al complet al seu programa electoral les propostes de la plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Menorca per tal de dedicar totes les competències i el màxim de recursos del CIM a evitar els desnonaments per raons econòmiques i a garantir un reallotjament digne als qui ho necessitin.

EM-EU denuncia que se segueixen produint desnonaments a Menorca i que El PP i el PSOE són els responsable d’aquesta situació, entre d’altres raons perquè van votar la Llei de desnonament exprés, que col·loca els llogaters sense recursos en posició d’oberta vulnerabilitat. Així mateix, els recursos dedicats a resoldre la situació d’emergència social creada han estat minsos.

Per aturar els desnonaments la PAH proposa una sèrie de mesures com, per exemple, una taula de negociació amb les entitats financeres que a dia d’avui estan realitzant desnonaments i/o disposen d’habitatges buits, revisar les relacions econòmiques de dites entitats i, si és el cas, arribar la retirada de fons públics en funció de les decisions que adoptin en matèria de desnonaments, suport a les treballadores socials per assegurar que les famílies en risc de desnonament puguin accedir a tots els ajusts disponibles, crear un Servei de Mediació de l’habitatge, elaborar d’un Pla insular d’habitatge amb la participació de diferents agents i entitats implicades, impulsar la cessió al CIM de pisos buits per enfortir el parc de lloguer social existent mitjançant convenis amb les entitats financeres, especialment els pisos de la SAREB, el bon funcionament de l’IBAVI a Menorca i tenir coneixement del nombre, la situació i estat dels seus immobles i rehabilitar els que no compleixin condicions d’habilitat, al mateix temps caldria revisar els requisits per accedir als pisos de l’IBAVI per tal de donar facilitats a les famílies que viuen una situació més precària, tot habitatge públic ha d’aplicar preus accessibles de lloguer social, no de mercat, per la qual cosa no hauria de superar mai el 30% de la renda familiar.


Deja un comentario

Your email address will not be published.