Skip to content

‘Menorca t’estim’, un homenaje a quien se sienta menorquín

1Joana Bagur y José Sanjuán
1Joana Bagur y José Sanjuán
Joana Bagur y José Sanjuan, autores de 'Menorca t'estim'. Foto: J.B.F.

Joana Bagur y José Sanjuan, autores de 'Menorca t'estim'. Foto: J.B.F.
Joana Bagur y José Sanjuan, autores de ‘Menorca t’estim’. Foto: J.B.F.

En un homenaje que se intuye a todo aquel que se sienta menorquín, más allá de su procedencia, el compositor, músico y cantante catalán Josep Aumatell (José Sanjuan como nombre artístico) y la letrista y poeta menorquina Joana Bagur Florit (JBF artísticamente) acaban de publicar el videoclip ‘Menorca t’estim’.

Se trata de una “historia de amor y enamoramiento hacia Menorca” con la isla, por supuesto, como fuente de inspiración y centro de bellas localizaciones, desde playas como Binigaus, Pregonda o Macarelleta hasta elementos etnológicos como ‘barreres d’ullastre’ o ‘paret seca’, siempre sincronizando las imágenes con la propia historia que se cuenta.

El principal hilo conductor del videoclip es una joven menorquina que se marcha a estudiar fuera de la isla, con la historia entremezclada y en paralelo, aunque más secundaria, del propio compositor, quien, amante como es de Menorca pese a no haber nacido aquí, disfruta de la isla hasta el punto de servirle de inspiración a algunas de sus canciones.

La cantante solista y protagonista principal de ‘Menorca t’estim’ es Sara Caules, a la que, como voces y actores, se les unen Teresa Caules en la segunda parte y el mismo José Sanjuan sobre todo en los estribillos. La grabación de las voces ha ido a cargo de Paco Torrente, integrante del grupo musical Quimera, mientras que las imágenes, filmadas desde el pasado mes de diciembre hasta hace poco, han sido registradas por la cámara de Joana Bagur, autora de la letra de la canción cuyas notas fueron compuestas en octubre de 2013 como una improvisación por parte de José Sanjuan y que tituló ‘Res’.

A continuación puede verse el videoclip ‘Menorca t’estim’, que también ha sido editado en los canales de Youtube de José Sanjuan y de Joana Bagur Florit, así como en sus páginas web www.joanabagur.com y www.josesanjuan.es


Comments (7)

  1. Pingback: Menorca t'estim
  2. M’ha interessat mirar-me aquest vídeo perquè sóc una catalana que fa molts anys que viu a Menorca i els meus fills estudien fora. Entenc perfectament el sentiment d’estima a un lloc i l’enyorança que pot provocar deixar-lo. Jo mateixa enyoro Catalunya i els paisatges de Menorca, per molt polits que siguin, que ho són, no són suficients per fer oblidar el lloc al qual pertanys, que és la història de la teva infantesa, de la teva joventut. Dit tot això, m’agradaria afegir que pels menorquins, i no només pels joves, el millor que els pot passar és experimentar la vida fora de l’illa. No basta sortir una setmaneta de vacances. Cal saber el que és viure al món, per adonar-se que Menorca pot arribar a resultar asxifiant per desenvolupar totes les teves aspiracions. L’enyorança dels estudiants menorquins és lògica, però, si és sana, ha de durar ben poc. Respecte el que diu en Toni, més val no comentar res, es desqualifica ell tot sol i és perfecte per demostrar el que acabo de dir: mirar-se massa el melic et pot portar a la ignorància més cretina.

  3. aquesta és la menorca hivernal o primaveral,curiosament amb la platges sempre sense posidònia, però la realitat estival,desgraciadament és una altra.
    una altra cosa és la melancolia que produeix el marxar-se a viure una vida d’adult que sa nostra roqueta no permet a tots els seus fills

  4. Molt agraïda a Menorca al dia per l’interés sempre amb els nostres projectes, que són humils, sense cap ajuda econòmica,de de dues persones amaters que fan projectes amb il.lusió i molts ganes. Es dificil agradar a tothom, el menys intentem que quedin dignes.La qüestió de l’idioma sempre ens crea dubtes, la cançó en aquest cas està escrita per una servidora, menorquina, que escriu poemes en català ( o el més similar possible) i està cantada per dues menorquines i el compositor que és català. El missatge no és tan sols per menorquins que marxen , sinó per la gent que estima Menorca. Ojalà tinguessim un idioma universal per poder arribar a tothom, supòs que és el que emprariem.Efectivament les imatges estan gravades de gener a maig de 2015 i les que surt el compositor del desembre 2013, voldria comentar que posidònia en trobam tant l’hivern com l’estiu, depen de les tempestes i a l’estiu s’intenta retirar a moltes platges, a les verges es fa molt dificil, per casualitat al video quasi no en surt de posidònia, però puc assegurar amb tot el recorregut de filmacions que hem fet aquest hivern, que n’ hi havia a moltes platges.Molta salut per tothom i a cuidar entre tots aquesta petita illa, Menorca que tant estimam.

Deja un comentario

Your email address will not be published.