A Fitur no hi som tots – menorca al día
Skip to content

A Fitur no hi som tots

Un comunicat de Podemos Menorca


Demà dia 23 de Gener se celebra a Madrid la fira anual de Turisme, FITUR. En el marc de la Fira Menorca rebrà la Certificació de Destí STARLIGHT, que reconeix les excel·lents qualitats del cel nocturn de Menorca per a l’observació astronòmica.

Aquest segell encaixa en la filosofia de Menorca Reserva de la Biosfera i obre un ventall de possibilitat cap a un mercat turístic nou, més respectuós amb el nostre entorn, menys massiu i menys estacionari.

Però no estem satisfets del tot a Fitur, un any més no hi som tots, els grans oblidats de la fira tornen a ser enguany els treballadors, sous baixos, jornades inacabables, pocs recursos, cada cop més pobres i amb menys opcions d’habitatge per viure a Menorca o per venir a treballar. Tot i això, l’arribada de turistes a l’illa no deixa d’augmentar, però les condicions pels treballadors de l’hoteleria segueixen sent precàries.

Fitur promet riquesa entorn del Turisme, però sòls per alguns. Fitur aporta grans solucions als grans empresaris, grans Mercats de clients per explorar, Turisme de masses, enguany Turisme sostenible amb Balears com a capdavanters, sostenible per a qui? i s’oblida però del fet que qui fa possible cada dia tot això, són els treballadors. Si hem de ser un destí de primera, no podem tenir condicions laborals de tercera.


Deja un comentario

Your email address will not be published.