“Ets un fracasat!” – menorca al día
Skip to content

“Ets un fracasat!”

Un article de Juan Juncosa

Juan Juncosa.
Juan Juncosa.

Quina frase tan dràstica “ets un fracassat”, plena de càrrega emocional negativa. Sentència cruel llançada per nosaltres mateixos o per altres. No hauríem de ser tan lleugers en deixar anar aquesta frase si és per a dirigir-la a un altre i menys encara si és per a jutjar-nos a nosaltres mateixos.

La vida ens balanceja com vaixell enmig d’una tempesta marina. Fer front a diverses i inesperades situacions és part de la vida. Més d’una vegada hauràs superat alguna d’aquestes situacions. Realitzar tal proesa no és digne de menció. I quan no és superat aquest moment… Apareixen jutges pertot arreu, i persones que t’assenyalen. El pitjor judici el que se sol fer un a si mateix.

Igual que en la mar no sempre hi ha tempesta en la vida no hi ha una sola etapa. Diverses situacions viurem. Parelles, treballs, empreses, i un gran etcètera de coses que viurem. Si per un error “ets un fracassat” com ha de dir-se al que és capaç d’aixecar-se i seguir.

Si després d’un objectiu no aconseguit segueixes endavant, deixa enrere el pes de la caiguda. Recupera’t i oblida’t del passat. Potser no han tornat a aixecar els seus caps aquells que van passar una guerra tant si la van guanyar com si la van perdre. Potser no tornes a conduir després d’un accident. No existeix fracàs si ets capaç de seguir endavant i canviar el rumb. Aprèn a aprofitar el vent perquè et porti on vols anar.

Tots els articles en www.juanjuncosa.com

.- És un article d’AMIC per a Menorcaaldia.com


Deja un comentario

Your email address will not be published.