Skip to content

“Àgueda Vadell ‘Aguedet’, un símbol de sa cuina menorquina”

Un article de n'Antoni Juaneda

Antoni Juaneda.
Antoni Juaneda.

Es nom de Àgueda Vadell “Aguedet”, i es restaurant que duia aquest nom, Ca N’Aguedet, a Es Mercadal, el relacionarem sempre amb sa bona cuina menorquina, amb sa tradició culinària més autèntica de sa nostra illa. Ella, es seu homo, en Miquel, es seus fills Miquel i Crispín, i tota sa gent que va fer feina a Ca N’Aguedet, van contribuit decisivament a que sa cuina de Menorca avui sigui admirada i valorada per residents i visitants.

 

Que es restaurant dugués es seu nom no és casualitat, és que n’Aguedet comandava molt. Era una dona de carácter, dinámica, activa, emprenedora… Jo la record, fa anys, a es restaurant, darrera sa barra, donant ordres. Es va asseure una estona a sa meua taula i vam fer una xerradeta, sempre interessant.

 

Fa un parell de mesos vaig tenir sa sort de tornar a tenir una xerradeta amb ella, ja molt major, a ca seua. La vaig anar a veure amb es seu fill, en Miquel, i sa seua nora, na Margarita, per a xerrar de s’història i els orígens de Ca N’Aguedet, per a un reportatge a sa revista Mondo. I encara tenía aquesta xispa de vivesa i de genit. Li vaig dir que feia feina a s’Agència Tributària i quasi me va renyar “Jo ho tenc tot bé, eh! no vull problemas”. Sempre m’enrecordaré d’aquesta estona que vam passar junts, i sobretot des carinyo que li van mostrar en Miquel i na Margarita, i sa mirada d’admiració i amor de n’Aguedet cap es seu fill.

 

Descansa en pau Aguedet, Menorca te deu molt, i tens un puesto destacadissim a sa historia de sa nostra gastronomía, sempre te recordarem i t’enyorarem.


Comments (2)

  1. Desde feia 40 anys tenien les mateixes ESTUVALLES CUBERTERIA I VASOS .
    aixó diu molt de un restaurant…. que pocs menorquins agradaua.
    D. E. P

Deja un comentario

Your email address will not be published.