Fins ara, els internautes xinesos que desitjaven publicar continguts sobre política o assumptes militars (dos temes sensibles al país) necessitaven una llicència explícita per a poder desenvolupar aquesta activitat.
Des de fa un parell de setmanes, l’administració xinesa ha ampliat la necessitat de comptar amb un permís per a escriure també sobre salut, economia, educació o assumptes jurídics.
La mesura afecta a totes les plataformes de publicació que operen al país, ja prèviament fortament vigilades per les autoritats governamentals, que tenen accés a totes les publicacions i a les dades dels qui publiquen, per llei.
Els internautes de la República Popular de la Xina veuen també com el govern prohibeix l’accés a serveis en línia com ara YouTube, que són ‘substituïts’ per equivalents locals.
L’ampliació del requisit de disposar de llicència per a publicar en Internet a noves àrees temàtiques, fa témer que les dificultats d’obtenir els permisos portin al fet que solament mitjans i internautes afins al govern siguin capaços d’obtenir l’autorització per a publicar.
Segons continua informant la peça de l’AFP, Wang Gaofei (CEO de Weibo, la principal plataforma de microblogging líder a la Xina) ha indicat que la nova disposició permet els comentaris d’internautes particulars a notícies oficials, però el que no permet és que siguin aquests mateixos internautes els qui puguin publicar notícies sobre els temes indicats.
D’aquesta manera, i segons afirma un dels internautes afectats a aquest mitjà, als qui volen publicar en Internet pràcticament només els queda fer-ho sobre entreteniment i gastronomia sense requerir d’un permís.
Segons l’administració xinesa del ciberespai, la nova regulació busca estandarditzar els criteris d’orientació per als comptes públics i les plataformes de publicació de manera que aquestes puguin -i aquí cito literalment- “mantenir la direcció correcta de l’opinió pública”. Jutgin per vostès mateixos.
L’administració de Xi Jinping ha fet del control i la censura d’Internet una de les seves prioritats per a modelar la societat xinesa al seu antull.
.-Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Menorcaaldia.com
… estic convençut que hi ha altres païssos com ara es Vaticà, que fan exactament igual…