Per què és tan important l’aftersun? L’essencial de protegir la pell després del sol

Pensa en la típica esquena cremada pel sol sobre la qual s’aboca una quantitat ingent d’aftersun mentre es resa a la verge perquè es calmi la irritació i la calor. Si l’esquena és teva, ja saps que no és el camí per a cuidar la teva pell. I és que ens hem passat amb les esperances posades en l’aftersun perquè hem cregut que era un salvavides per a la nostra imprudència. I és que no substitueix en cap cas al fotoprotector, però són complements ideals, perquè la prevenció de la protecció solar no acaba quan arribem a cas. T’expliquem la importància darrere del sol.

La importància del ‘després del sol’

A l’estiu, una de les nostres grans missions és conscienciar a les nostres lectores de la importància de la protecció solar, per a prevenir els efectes visibles i invisibles de la radiació. En aquest repte, hem parlat sobretot de l”abans’ i ‘durant’ l’exposició solar, però és que la prevenció no queda aquí. També hi ha molt a fer en el ‘després del sol’.

Quan prenem el sol rebem una doble radiació: la UVB que aconsegueix l’epidermis, és la més visible i provoca cremades, eritemes o fotosensibilitat; i la radiació UVA, les conseqüències del qual arriben fins a la dermis es manifesten a llarg termini. Aquí parlem de la presència de taques, les al·lèrgies a la pell, però també del fotoenvelliment i de les carcinogènesis.

A més dels mateixos recursos per a protegir-se del sol, l’organisme necessita ajuda: productes fotoprotectors adequats a les nostres necessitats per a crear un escut entre la nostra pell i la radiació i evitar tota a l’agressió que comporta.

I després del sol? Quan arribem a casa és important ajudar a la pell en el seu procés de regeneració després de l’agressió que comporta l’exposició solar. Els productes ‘after sun’, a més, aporten una gran dosi d’hidratació, fent que la pell es recuperi de la ‘pèrdua d’aigua’ soferta sota el sol, i evitant la descamació. Aquí també podem parlar de l’aftersun com un aliat per a mantenir el bronzejat, ja que la pell hidratada no s’esquerda i pot lluir un bru uniforme durant més temps. Aquests productes proporcionen suavitat i calma, aconseguint que es baixi la temperatura corporal i afavorint una increïble sensació refrescant. També són interessants aquests cosmètics perquè prevenen l’envelliment associat a la radiació solar, ‘complicant’ l’aparició de taques.

 

.- Aquest és un article de bellezaactiva.com i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *