Plàtan vs. Banana… quines són les diferències?

Bastant similars entre si, aquestes dues fruites tropicals són fàcils de confondre a simple vista, encara que no són iguals ni en preu, ni en aroma (el del plàtan és més intens) ni tampoc coincideixen en els valors nutricionals que aporten.
Ambdues això sí, pertanyen a la família de les Musàcies, característica per les seves grans fulles verdes i de la qual existeixen més de quaranta varietats, però com apuntàvem disten molt entre elles, i a part dels ja mencionats, en aquests altres aspectes:

– Aspecte: la banana és de major grandària (tant de diàmetre com de llargària), té major pes i la seva forma és molt més recta, a diferència del plàtan que presenta una gran curvatura. A més, les taques de color marró existents en el plàtan també són una marca d’identitat pròpia.
– Preu: la banana és de les dues, l’opció més econòmica.
– Textura: en el cas del plàtan, és molt més ferma i sucosa, degut en gran part al fet que concentra més aigua.
 Sabor: també en el gust dels dos productes, es nota la diferència. La banana és menys dolça perquè posseeix més midó i menys sucre. No obstant això existeix una varietat, la banana de Madeira que s’assembla, i molt, al nostre plàtan de Canàries.
– Procedència: mentre que el 70% del plàtan que es consumeix a la península prové de les Illes Canàries, la banana que trobem a les botigues procedeix de Centreamèrica i Àfrica.
– Propietats i valor nutricional: el plàtan guanya en potassi, vitamina A, ferro, fibra i fòsfor, mentre que la banana és menys calòrica i posseeix més coure, zinc i Manganès.

 

.-Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *