8 consells per a utilitzar les apps de forma cibersegura

Amb motiu del Dia Internacional de la Internet Segura, l’empresa especialitzada en ciberseguretat S2 Grup, ha destacat que actualment ens trobem en un moment complicat en relació amb la ciberdelinqüència i és molt important que la societat contribueixi a combatre-la conscienciant-se sobre l’ús de la tecnologia d’una forma segura.

“El problema que tenim és que la tecnologia ha avançat molt ràpidament. Hi ha hagut generacions senceres que no han pogut sumar-se al canvi. Moltes vegades, no tenim en compte o no entenem, com es pot abusar de la tecnologia i això és el que ens pot posar en escac a la societat”, ha declarat José Rosell, soci i director de S2 Grup.

“Des de l’àmbit de la ciberseguretat treballem diàriament per a crear noves eines que impedeixin als ciberdelinqüents accedir als sistemes connectats en línia, ja siguin d’ús domèstic, del sector industrial, sanitari o transports, per exemple. La tecnologia s’ha posat pràcticament en tots els processos, des d’una cafetera, fins i tot en un hospital, als trens o en els cotxes. Per això, necessitem l’ajuda de la societat per a guanyar la batalla als ciberdelinqüents”, ha afirmat Miguel A. Juan, soci i director de S2 Grup.

8 consells per a utilitzar les apps d’una forma segura

Una de les accions cada vegada més comunes, és descarregar aplicacions en els nostres dispositius en línia per a accedir a noves funcions, jocs, botigues de roba, xarxes socials, el banc, etc.

En aquest context, des de S2 Grup s’han assenyalat algunes pautes que cal tenir en compte per a descarregar-les de manera segura i evitar ser víctimes del malware:

1. Ajustar els dispositius en la seva configuració per a no permetre la instal·lació d’aplicacions d’origen desconegut. – Aquesta mesura només permetrà la instal·lació d’apps provinents de la botiga oficial, la qual cosa atorga major seguretat pel fet que aquelles que no són oficials poden contenir funcions ocultes, com a virus.

2. Actualització de les aplicacions. – Les actualitzacions de les apps habitualment responen a millores en el seu sistema de seguretat, per aquest motiu es recomana ajustar el dispositiu perquè aquestes es realitzin de manera automàtica. Perquè no es produeixi un consum exagerat de dades, es pot indicar que aquestes actualitzacions es duguin a terme únicament quan el mòbil es trobi connectat a una xarxa wifi.

3. Revisar periòdicament els permisos concedits a les xarxes socials. – Poden fer concessions per a necessitats puntuals i oblidar-ho. Això pot permetre que els seus desenvolupadors estiguin llegint informació en silenci durant anys.

4. Preservar la nostra intimitat. – Els permisos més comuns són llegir els nostres arxius (fotos i vídeos), conèixer la nostra ubicació, accedir als missatges i correu electrònic, llegir els nostres contactes i escriure i publicar en el nostre nom en una xarxa social. Per a preservar la nostra intimitat és recomanable accedir a l’àrea d’ajustos del telèfon i eliminar aquelles apps i permisos que considerem inadequats.

5. Permisos coherents amb la funció que l’aplicació realitzarà. – Per exemple, és normal permetre que Whatsapp accedeixi a la càmera de fotos o a la targeta SD perquè és una eina de missatgeria. No obstant això, si instal·lem una aplicació d’una llanterna, no és “normal” que sol·liciti permís per a enviar SMS o fer trucades, ja que aquests podrien ser dutes a terme de manera oculta i elevar considerablement la factura telefònica.

6. Abans d’instal·lar l’app, llegir la llista de permisos sol·licitats.

7. Una vegada instal·lada revisar dins els “paràmetres” els permisos que realment s’han atorgat. – És interessant fer aquesta comprovació per a assegurar-nos que coincideix amb la informació facilitada abans de la descàrrega.

8. Instal·lar un antivirus. – Cada any apareixen noves variants de virus destinats a atacar directament als telèfons mòbils, per aquest motiu és essencial tenir un antivirus que analitzi la idoneïtat de les apps cada vegada que les descarreguem.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *