Sabó, gel i ara també fred… T’expliquem com cuidar la mans en temps de COVID-19

Portem mesos rentant constantment les mans i utilitzant gel hidroalcohòlic, en quantitats excessives sobretot si anem de botigues, sobreposant capes i capes… I ara aterra un temporal advers, el Filomena, que afegeix fred i vent com a agressions externes a les nostres mans. Des que va esclatar la pandèmia, netegem constantment les mans per a evitar la transmissió de la malaltia, un gest fonamental per a protegir-nos i del qual no podem prescindir… Això sí, hem de contrarestar l’agressió de tant de sabó i gel… t’expliquem a continuació com cuidar les mans en temps de COVID.

Els efectes del sabó i el gel a les mans

Des que va arribar la pandèmia a la nostra vida, la higienització constant de les mans ha guanyat moltíssima importància en el nostre dia a dia i és una de les mesures clau per a evitar la transmissió de la COVID-19. A l’ús freqüent de la zona amb sabó i aigua se li suma la utilització de gels desinfectants, que alliberen les nostres mans de bacteris en qualsevol lloc. Aquesta combinació, afegida a l’exposició del fred i la calefacció, provoca una gran sequedat en la zona, que es presenta amb un aspecte tirant, apagat i amb fissures.

Per què el sabó i el gel desinfectant ressequen la pell? Perquè els ingredients que els fan efectius per a eliminar el recobriment lipídic del virus (en el cas del sabó, els tensioactius i en el del gel, l’alcohol) danyen la capa natural de la pell. Recorda que no tots els gels desinfectants són efectius per a trencar les barreres de transmissió del coronavirus, la fórmula ha de tenir com a mínim un 60% d’alcohol.

Consells per a tenir unes mans sanes

Com no podem, en cap cas, prescindir ni de la rentada de mans ni de l’ús del gel desinfectant, hem de tenir en compte una sèrie de consells per a contrarestar l’efecte a les nostres mans. Heus aquí una sèrie de tips per a cuidar les mans en temps de Covid.

Les autoritats sanitàries han deixat molt clar que la rentada de mans, amb aigua i sabó, és el mètode més senzill i útil per a evitar la transmissió de la malaltia. Sempre que sigui possible és millor apostar per la rentada de mans, i limitar l’ús de gel desinfectant a quan aquest no sigui possible. La combinació és essencial en aquesta lluita contra la pandèmia, encara que perjudiqui la salut de les nostres mans.

  • Confia en sabons sense sulfats i respectuosos (amb pH neutre i sense perfums) perquè ajudar a cuidar les mans, i no les ressequen tant.
  • Rentar les mans amb aigua temperada és el més recomanable, ja que la calenta contribuirà a ressecar més la pell de la zona.
  • Ofereix a les teves mans una sèrie de vigilància intensiva, com a productes nutritius i reparadors que salvin la pell de la zona de la irritació i li proporcionin elasticitat. Un tip: col·loca’t uns guants de cotó amb una fórmula nutritiva per a garantir una profunda hidratació a les mans.
  • Sempre que puguis usa guants per a protegir la zona del contacte amb fórmules d’higiene agressives o per a crear un escut entre la pell i les agressions externes com el vent o el fred.
  • Exfolia les mans, per a alliberar-les d’impureses i aconseguir que els tractaments nutritius penetrin en la pell.

.- Aquest és un article de bellezaactiva.com i AMIC per a Menorcaaldia.com.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *