Una mirada d’infart: el protagonisme de les pestanyes arran de l’ús de la màscara

El passat 19 de febrer, va ser el Dia Mundial de les Pestanyes. Una celebració que té més sentit que mai, si tenim en compte el protagonisme que han adquirit les nostres pestanyes arran de l’ús de la màscara. Elles són el marc de la nostra mirada, la finestra amb la qual ens expressem al món. Per això, volem que estiguin més llargues, fortes i espesses que mai. Si tu també vols aconseguir-ho, continua llegint!
El que (tal vegada) no sabies de les pestanyes

La funció de les pestanyes va molt més enllà de l’estètica. Teresa Climent, farmacèutica i directora de Comunicació de Nuggela & Sulé, ens compta algunes dades interessants sobre elles:

  • Protegeixen els ulls enfront d’agents externs (partícules, pols, brutícia o bacteris) i filtren la llum solar.
  • A més, estan dissenyades per a ser altament sensibles al tacte, desencadenant un moviment reflex que tanca instantàniament les parpelles per a protegir el globus ocular.
  • Són fibres queratinoses més compactes que en la resta del borrissol del cos, per això és un pèl molt més dur i curt.
  • El nombre de pestanyes superiors oscil·la entre 150 i 200, disposades en 6 files que creguin una malla espessa. Les pestanyes inferiors formen 4 files i el seu número varia entre 75 i 80.
  • La seva longitud màxima no sol excedir dels 12 mil·límetres.
  • La seva acció biològica principal de protecció de l’ull fa que només entre el 10% i el 15% dels fol·licles de les pestanyes estiguin en fase de creixement (fase anàgena) enfront del 85% en el cuir cabellut. Precisament, la fase anàgena és la més sensible i a la qual més el pot afectar qualsevol malaltia o toxicitat en l’organisme que generi caiguda o pèrdua de cabell. En aquest supòsit, sempre cauria abans el pèl del cap i es mantindria el de les pestanyes.
  • El cicle de creixement de la pestanya, o fase anàgena, sol durar una mica més d’un mes, sent el cicle de creixement més curt de tots els pèls del cos, però la seva fase de repòs s’allarga. El cicle complet des del naixement fins a la caiguda és del voltant de 6 mesos.

Cures perquè estiguin sanes i boniques

Segons l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia, “és normal perdre d’una a cinc pestanyes diàries”, afirmen en el seu web, i puntualitzen: “Una pèrdua més accelerada de pestanyes (coneguda com a madarosis) pot ser símptoma d’un problema de salut subjacent en l’ull o en alguna altra part de l’organisme”. Però no sols la mala salut pot deteriorar les pestanyes. Cristina Biurrun, directora Científica de Lancôme España, alerta: “Les pestanyes, igual que el cabell, sofreixen agressions per la utilització dels arrissadors, les extensions, la radiació ultraviolada, el fet de fregar-nos els ulls o simplement el desmaquillat quan no utilitzem els productes adequats”.

A l’hora de desmaquillar-les, per a poder mantenir-les fortes i sanes, Roberto Siguero, National Make up Artist de Lancôme, recomana: “No s’han de desmaquillar les pestanyes fent moviments circulars. El gest correcte és: agitar el flascó i impregnar un disc amb el producte. Pressionar-ho en la parpella durant deu segons per a dissoldre el maquillatge i, a continuació, lliscar-lo amb cura des de les arrels fins a la punta de les pestanyes per a eliminar el maquillatge sense que la pestanya sofreixi. Recorda: Primer en la parpella superior i, després, en l’inferior”. A més, és convenient aportar-los un extra de compte amb un sèrum de pestanyes que les revitalitzi.

Consells per a triar màscara de pestanyes

A l’hora de triar màscara de pestanyes, cal buscar l’equilibri entre la fórmula i el disseny del raspall. Begoña Gómez, formadora de Yves Rocher España, ens comparteix alguns dels aspectes a tenir en compte.

  • Pestanyes massa curtes: “És fonamental triar un raspall cònic amb moltes truges que agarri cada pestanya des de la base. Els de forma d’arbre són els més efectius, però han de girar sense dificultat i sense embullar les pestanyes entre elles”. A més, recomana recórrer a fórmules riques en actius que estimulin el seu creixement.
  • Rectes i impossibles de corbar: “L’antídot és un pepillo corbat i potent i, més important encara, una fórmula segura que preservi la seva elasticitat sense partir-les i que incorpori ingredients enfortidors. Com més flexible sigui el raspall, molt millor.”
  • Molt fines i escasses: res com un raspall que alterni diferents longituds de truges en twist o amb forma de rellotge de sorra. A més, com explica Begoña, “ha d’adherir-se perfectament a la base de les pestanyes, sense compactar-les i separant-les bé per a obrir la mirada. Busca fórmules riques en proteïnes i vitamines que les nodreixin i amb pigments molt concentrats i intensos”.

Per part seva, per a poder triar màscara de pestanyes còmodament des de cada, Lancôme ens proposa una opció de realitat augmentada en el seu web. També ens permet realitzar un diagnòstic en línia per a saber quina és la nostra màscara perfecta segons les nostres necessitats, preocupacions i forma de les nostres pestanyes.

Un article de www.bellezaactiva.com / AMIC per a Menorcaaldia.com.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *