On? 50 llocs de la Menorca secreta

En Joan Pons Pons ens proposa cada setmana el repte de descobrir de quin lloc de Menorca parlam

1-. EL COWBOY I LES OQUES SALVATGES

L’estiu de l’any 1963 un vaixell de color blanc va entrar a la formosa i verge badia d’una platja menorquina del sud. El pescador i la seva família i els molts estadants que passaven les vacances a les coves o que estaven acampats amb tendes de lona davall els pins gaudint de les vacances estivals van observar amb atenció les lentes maniobres del vaixell. Si haguessin estat uns entesos en la història naval haurien endevinat que l’embarcació que havia entrat un calorós dia d’agost a la badia amb la forma d’una perfecta conquilla era un antic dragamines de la Marina dels Estats Units de 136 peus (41,5 metes) d’eslora i que havia estat activa durant la II Guerra Mundial solcant les aigües del Pacífic. Com que no ho eren, les persones que s’havien començat a congregar a la platja d’arenes blanques i pins que semblaven voler besar amb les fulles de trementina les transparents aigües, van estar atentes a les maniobres de la tripulació i al so de l’àncora que, quan va llenegar fins a les profunditats sembrades per una praderia de posidònia, va provocar un so de ferros vells dins una curulla pica baptismal.

Del vaixell van davallar dues persones. Un gegant i una al·lota. El gegant ho era en tots els sentits. Ample d’espatlles i alt com un pi. Semblava un gegant vell però feliç. L’al·lota era desperta i tot d’una es va mesclar amb els al·lots i les al·lotes que tot d’una la van envoltar. El gegant es comportava d’una manera estranya. Es posava les mans a l’alçada de les butxaques del vestit de bany i després les alçava convertides en pistoles que acompanyava amb estranys espetecs de llengua semblants a dispars: bang, bang! Els al·lots més espavilats van seguir el joc al gegant. No l’havien conegut. Era John Wayne i, per aquella època, tenia 56 anys. Els adults també van sortir de les coves o de les tendes de campanya i van saludar el gegant. Havien estat incapaços de relacionar la figura d’un home amb vestit de bany i camisa blanca amb l’actor de Hollywood que havien vist tantes vegades a les pantalles del cinema.

Penyals de marès, arena blanca, pins fins a la vorera, coves de pescadors, estadants acampats davall els pins, platja verge amb forma de conquilla immensa? On era aquesta platja? On es va fer la fotografia que acompanya l’escrit? On es trobava aquest paradís que va deixar bocabadat fins i tot al cowboy i a les seves oques salvatges?

La solució a aquest primer enigma sobre la Menorca secreta la propera setmana.

1 comentario en «On? 50 llocs de la Menorca secreta»

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *