Com ensenyar al quissó a fer les seves necessitats

Una vegada que els quissons deixen a les seves mares i entren en les nostres vides, tot dependrà de nosaltres. Ens convertim en els responsables de la seva educació. Una de les primeres coses que cal fer és ensenyar-li a fer les seves necessitats a casa quan encara no poden sortir al carrer, a poc a poc i amb molta paciència.

Hem de triar un lloc concret perquè faci les seves necessitats fora del seu llit quan encara no puguem treure’l a passejar. El lloc triat sempre ha de ser el mateix. Podem utilitzar uns bolquers.

És molt important que el lloc triat estigui prop del racó on passa molta estona. Així, tindrà la llibertat d’anar quan vulgui. Ha de sentir-se còmode.

Quan els nostres animalons són petits solen orinar i defecar en situacions específiques com ara moments de nerviosisme o després dels menjars. Hem d’estar atents per a portar-lo al lloc designat quan creguem que vol fer les seves necessitats.

Hem de dur a terme una teràpia afirmativa recompensant-lo quan ho faci en el lloc adequat. Li donarem algun tipus de premi i li farem sentir amb la nostra veu en tons dolços i amigables que estem contents per la seva actuació. Quan ho faci malament, li direm No!, i el portarem al lloc on ha de fer-lo, però mai el castiguis.

 

.- Aquest és un article de wikifaunia.com i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *