Consells perquè una flor de Pasqua duri en el temps

Des de fa dècades, les ponsèties o flors de Pasqua, han format part de la decoració de la llar durant una de les èpoques més boniques de l’any com és Nadal. Setmanes abans d’aquesta celebració, aquestes plantes ja estan mostrant tota la seva bellesa, però perquè perduri en el temps, és necessari saber cuidar-la de manera correcta. Compartim una sèrie de consells per a aconseguir que les ponsèties durin més en el temps.

Aquestes plantes necessiten llum i calor. Per aquest motiu, és necessari col·locar-les en un lloc càlid i lluminós, lluny de corrents d’aire. La temperatura hauria d’oscil·lar entre els 15 i els 22 graus. En els mesos d’hivern és suficient amb col·locar la planta en una finestra que estigui orientada al sud.

Les ponsèties requereixen diferents quantitats d’aigua depenent de la ubicació, temperatura ambient, planta i grandària del recipient on la col·loquem. Per a una jardinera estàndard amb un diàmetre de 13 cm, bastarà amb un petit got amb uns de 0,2 litres d’aigua. Això evita que els porus grans del fons s’obstrueixin i es produeixi una embassada. Cal regar les ponsèties quan el sòl estigui sec.

Si tries una planta de bona qualitat i segueixes tots aquests consells, les teves ponsèties floriran durant molt de temps. Una planta de bona qualitat es reconeix per les seves fulles intactes i les petites flors grogues que té en el seu centre.

 

.- Aquest és un article de decoracionyjardines.com i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *