La importància d’una mirada

A Ciceró (orador, polític i filòsof romà) se li va atribuir la frase:  “El rostre és el mirall de l’ànima i els ulls els seus detractors”. La veritat és que tenia raó, i és que la mirada, és un dels canals més utilitzats del llenguatge no verbal i és capaç d’expressar tota mena d’emocions: alegria, tristesa, empipament, odi, por o dubte…

Algunes de les informacions que una simple mirada pot oferir-nos, són, entre moltes altres:

– Pupil·la dilatada: aquesta no sols s’expandeix quan ens trobem en un lloc amb poca llum, també quan volem prestar una especial atenció a alguna cosa que ens sorprèn o quan estem davant una persona que ens atreu.

– Desviament de mirada: una persona que fixa la vista en el seu interlocutor, denota una persona segura de si mateixa, quelcom de confiança i sincer. El no fer-ho, pot ser senyal de timidesa o nerviosisme. També desviem la mirada quan mentim.

– Parpelleig: solem pestanyejar en estat normal, entre 6 i 8 vegades per minut. Fer-ho de manera ràpida significa o que estem nerviosos i inquiets o que estem pensant en diverses coses alhora. Fer-ho massa lent també té la seva interpretació: estem cansats, amb son o desinteressats pel que ens diuen.

– Aixecament de celles: implica sorpresa o incredulitat. També ho utilitzem en moltes ocasions com a salutació.

– Moviment ocular: si movem l’ull cap avall, sol ser per a causar tendresa o per timidesa. Moure’ls al costat dret significa que estem activant la memòria, estem intentant recordar alguna cosa. Si els movem cap a l’esquerra, estem activant les funcions creatives.

Com podem veure, els moviments dels ulls malgrat ser totalment inconscients, ens donen molta informació tant en l’àmbit social com emocional. Només cal fixar-se bé i saber interpretar-los de forma adequada.

 

Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Sa Revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *