7 consells per a passejar a un ca

Com segurament ja sabràs, treure a passejar al teu ca és una de les tasques que no poden faltar en el teu dia a dia. Cal gaudir dels passejos tenint en compte una sèrie de consells que compartim tot seguit.

Prepara’t per al passeig. Prepara els accessoris com la corretja, una joguina, un abeurador portàtil… A més, tampoc has d’oblidar bosses per a recollir les seves necessitats i premis amb els quals alegrar-li el passeig.

Tranquil·litat abans de sortir. Molts gossos estan com a bojos abans de sortir al carrer. Si és així, tracta de calmar-lo i no li posis la corretja fins que no estigui relaxat.

Passeig i joc. L’ideal és que quan vagis a passejar al teu gos alternis els moments de passeig amb els de joc. Evidentment, això dependrà molt de com sigui el gos, ja que uns prefereixen passejar al seu ritme i sense córrer massa, i altres necessiten acció i diversió per a gastar tota l’energia.

Que no hi hagi estirades de corretja. Evita les estirades de corretja en la mesura que sigui possible deixant que ensumi lliurement. Quan comenceu a caminar de nou, tracta d’aconseguir que passegi amb el cap a dalt i al costat de tu.

Explora noves rutes. Al gos li pot semblar perfecte fer sempre la mateixa ruta, però de tant en tant pots sorprendre’l explorant nous camins pels quals no està acostumat a passejar. Amb això aconseguiràs que no vagi tant per lliure, ja que anirà més pendent de tu.

Premis i carícies. Tornant a les estirades de la corretja, cal dir que el gos també ha de saber obeir quan volem prendre un altre camí. El que pots fer és reforçar la bona conducta oferint-li premis o regalant-li carícies cada vegada que vagi al teu costat i et faci cas.

Passejos diaris. Els passejos han de ser diaris. Evidentment, això pot dependre de la raça i de les condicions en les quals visqui en la nostra llar, però el més normal és que realitzin tres passejos diaris.

 

.- Aquest és un article d’animalmascota.com i AMIC per a Sa Revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *