Adquirir nocions bàsiques per a navegar amb confiança als majors de 60 anys

L’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), dependent del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d’Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, ha publicat la guia ‘La ciberseguretat a l’abast de tots’, en col·laboració amb la Policia Nacional, amb l’objectiu d’impulsar i potenciar les habilitats digitals dels usuaris majors de 60 anys.

El document, que s’emmarca en la campanya ‘Experiència Sènior’ i serà d’utilitat per a tots els públics, utilitza un llenguatge pròxim i empra continguts visuals que faciliten la seva comprensió. Així, es proporcionen les pautes bàsiques que qualsevol ciutadà ha de seguir per a protegir els seus dispositius personals i garantir així la seva seguretat i privacitat quan navegui per Internet.

Aquesta guia descriu la importància de prevenir els riscos als quals es pot enfrontar qualsevol usuari d’Internet, i proporciona les eines necessàries i les capacitats de ciberseguretat per a minimitzar-los. A més, incideix en el fet que la ciberseguretat no requereix grans coneixements informàtics, ni equips tecnològics avançats i, a través d’un contingut didàctic, repassa diferents habilitats bàsiques per a usar la xarxa de manera segura.

La guia es desglossa en set grans apartats: ‘Els teus dispositius i la seva seguretat’, ‘Protegeix els teus comptes i la teva informació’, ‘Accedir a Internet i navegar de manera segura’, ‘Descobreix i evita els principals tipus de frau’, ‘Gaudint de les xarxes socials i les comunicacions per Internet sense riscos’, ‘Checklist de seguretat’ i ‘Recursos per a ampliar’.

Per a més informació, es pot descarregar el document complet en la pàgina web de l’Oficina de Seguretat de l’Internauta d’INCIBE.

A més, des d’INCIBE es recorda que, davant qualsevol dubte, els usuaris poden telefonar al 017 o contactar a través dels canals de xat de WhatsApp o Telegram de “La teva Ajuda en Ciberseguretat“, on experts en la matèria resoldran qualsevol problema, de manera gratuïta i confidencial.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *