Intenta recuperar una fortuna en bitcoins d’un abocador

El nom de James Howells és probable que no els soni, ja que fins fa relativament poc, el protagonista de la nostra història no ha volgut donar-se a conèixer. I aviat entendran el perquè.

No els ha passat alguna vegada que, accidentalment, han tirat alguna cosa a les escombraries que, després, han volgut recuperar? Segur que sí, a tots ens ha passat en un moment o un altre, però apostaria alguna cosa al fet que en la majoria dels casos no es tractava d’un disc dur amb 8.000 bitcoins, al voltant de 180 milions d’euros.

Perquè això és el que li va passar al bo de James l’any 2013 en confondre el disc dur de falles pel qual sí que volia tirar a les escombraries, tal com ens expliquen en Business Insider.

Howells, que llavors treballava en el sector de la tecnologia, havia minat aquests bitcoins l’any 2009 per curiositat, però sembla que sense molta intenció d’utilitzar-los, i va donar l’incident de la pèrdua accidental dels seus criptoestalvis per resolt com una mera anècdota… fins que el preu del Bitcoin va començar a pujar desbocadament.

Llavors, va veure com el valor de la fortuna que havia guanyat, però que no posseïa, anava augmentant (va arribar a estar al voltant dels 300 milions d’euros), i va acabar per trencar el silencia que havia guardat sobre el tema, per a implorar a l’ajuntament de la població gal·lesa de Newport que li deixes furgar en l’abocador a on va anar a parar el seu disc dur. Furgar, òbviament en gran, ja que després de tots aquests anys, s’ha acumulat moltes escombraries en un terreny molt ampli.

Des del consistori de la ciutat se li ha denegat fins ara tal possibilitat adduint que els riscos mediambientals de remoure les escombraries acumulades en l’abocador, no compensen, però això no ha estat obstacle perquè Howells hagi tirat la tovallola i, de fet, ha deixat el seu treball per a dedicar-se a temps complet a la tasca de recuperar el seu anhelat disc dur.

I això li ha portat a presentar un nou pla a l’ajuntament de Newport, en el qual utilitza un braç robòtic i una càmera, amb un sistema d’intel·ligència artificial per a detectar discos durs, i el concurs de treballadors humans per a excavar fins al seu premi. La part més espectacular del pla és que el dispositiu de seguretat que ha pensat per a evitar que qualsevol pugui realitzar la seva excavació paral·lela per a trobar pel seu propi compte el disc de Howells, inclou dos ‘gossos robòtics’ de Boston Dynamics amb càmeres de vídeo per a patrullar la zona, a més de càmeres de seguretat estàtiques.

Evidentment, tot el dispositiu de cerca no surt de la butxaca de James Howells, sinó que el gal·lès ha recorregut a un fons de capital de risc que finançarà l’operació (avaluada en uns onze milions de dòlars) a canvi d’una part del que es recuperi.

Ara, Howells està obstinat en la tasca de fer cedir a l’ajuntament de la seva ciutat, al qual ha proposat que, una vegada completada l’excavació, reciclarà totes les escombraries extretes que pugui, i tornarà a enterrar la que quedi sense poder reciclar, a més de construir un parc de generació d’energia solar o eòlica una vegada tot torni a estar en el seu lloc.

La peça de Business Insider és llarga, però si vostè és més de recursos audiovisuals, aquest mini documental de dotze minuts i mig sobre el tema, potser l’interessarà.

Segur que el bo de James ara s’ho pensa dues vegades abans de tirar alguna cosa a les escombraries…

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *