Albergínies Farcides

Es tracta d’un plat econòmic, senzill de preparar i molt nutritiu. A més, si elimines la beixamel o l’elabores amb llet desnatada es convertirà en un plat amb molt poques calories, si bé és cert que la beixamel gratinada li dóna un toc especial.

Els ingredients que utilitzarem en aquest plat són:
– 2 albergínies
– 1 pebrot vermell
– 1 pebrot verd
– 1 ceba
– 400 gr. de tomàquet triturat
– Sal
– Pebre
– Oli
– Formatge ratllat

Elaboració:
El primer que farem serà netejar les albergínies, treure-li la tija i tallar-les per la meitat longitudinalment. Després, les posarem a coure en una olla amb aigua i sal durant aproximadament uns 20 minuts.
Mentre es fan, anem picant les cebes i els pebrots en trossets com més petits, millor. I comencem a fregir-los en oli, afegint sal i pebre durant 15 minuts.
Quan estiguin les albergínies, les buidem amb molta cura de no trencar-les ni deixar-les massa fines. La polpa, la tallarem també com hem fet amb les verdures, i l’afegim al sofregit juntament amb el tomàquet, deixant que es fregeixi tot junt durant altres 15 minuts a foc molt lent.
Un cop transcorregut el temps, farcim les albergínies amb la barreja, cobrim amb la beixamel (opcional), afegim el formatge ratllat i gratinem 20 minuts a 180 graus.
Aquest plat admet moltes variants. A part d’aquesta recepta tradicional amb verdures, se li pot afegir al farciment, carn, ou, patata o fins i tot peix. Incloure uns o altres ingredients, dependrà del gust de cadascun.

 

.-Aquest és un article de n’Eva Remolina i AMIC per a Menorcaaldia.com

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *