Plantes antimosquits per a l’estiu

En capítols anteriors, ja hem parlat de diferents plantes que ens poden ajudar a desfer-nos dels molestos mosquits ara que, amb les altes temperatures, estan ben presents arreu. Hem parlat de les plantes carnívores, els geranis d’olor, la citronel·la i la lavanda. Però n’hi ha més:

Alfàbrega.

És una planta amb molt bona aroma que espanta els mosquits, i també a les mosques blanques. Es pot conrear a casa en un lloc ben assolellat, no tolera gens el fred, i necessita un sòl ben drenat i humit.

Menta de gat.

A més de ser un remei natural per als problemes digestius dels gats, té propietats per espantar els mosquits. Cal conrear-la a ple sol, i és preferible fer-ho en sòls humits però ben drenats.

Tagete.

També coneguda com a clavell moro, desprèn una olor molt intensa, i florirà de manera contínua durant tota la primavera i fins a finals d’estiu. Creixen molt bé en llocs càlids, fins i tot a l’hivern. Es recomana plantar-la sempre a ple sol, encara que també tolera bé una mica d’ombra.

Melissa.

És estupenda per a espantar els mosquits i altres insectes, té moltes propietats i beneficis per a la salut. De fet, se sol utilitzar en aromateràpia per a moltes coses. La seva aroma s’intensifica molt més si la planta és col·locada a ple sol. A més, conrear-la és molt fàcil i també es pot fer en test. Procura buscar un lloc que estigui una mica a l’ombra.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *