L’ús del transport públic puja un 35% després de l’alça de la gasolina

Entre les restriccions al vehicle privat en les grans ciutats i els augments del preu de gasolina i dièsel, l’ús del transport públic és cada vegada una opció més interessant, si no obligada, per a moltes persones. Tren, metro, bus… han estat dels pocs que han sortit reforçats del desproporcionat increment del preu dels combustibles.

“Els preus s’han desbocat i això s’ha traduït en un augment del nombre de viatges amb metro i autobús en totes les regions d’Espanya, així com en un descens notable del nombre de viatges en transport privat”, explica Nicolás Capablo, CEO de Capmar.

En aquest sentit, Nicolás Capablo afegeix que “tot fa presagiar que la tendència augmentarà en pròxims mesos donat al fet que els experts preveuen que la crisi sobre el preu dels combustibles continuï i, fins i tot, s’agreugi arribada la tardor i l’hivern”.

Però no només aquests mitjans s’han vist reforçats. Segons les últimes dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE) corresponents al mes de maig, l’ús dels mitjans de transport urbà va augmentar de forma generalitzada, en coincidència amb l’elevat preu dels combustibles, fins a un 34,7% més amb la suma de 236,8 milions de trajectes. El transport urbà amb autobús va augmentar en un 29,2% el nombre de viatgers i el metro, un 43% de mitjana a Espanya.

En aquest escenari i en la carrera cap a la zero contaminació i la baixada en el consum elèctric, els experts de Capmar apunten que la instal·lació de serveis sostenibles i pràctics en les parades d’autobús i de metro suposaria un estalvi energètic i econòmic. En concret, una parada d’autobús tradicional digitalitzada aboca cada any 1.098,85 kg de diòxid de carboni i consumeix una mitjana anual de 2.289,60 kWh, unes xifres rellevants i a rebaixar pels consistoris si el seu objectiu és reduir la contaminació i baixar les seves factures.

Existeixen solucions intel·ligents, com les de Capmar, que funcionen 100% amb energia solar i ofereixen un servei complet perquè el ciutadà es decideixi a usar el transport públic i un estalvi de 800 kg d’emissions de CO₂ a l’any enfront d’una convencional. “Aquestes estacions intel·ligents són autònomes respecte a la xarxa elèctrica, ja que es proveeixen energèticament mitjançant una placa solar fotovoltaica amb suficient autonomia i mínim consum. Així mateix, compten amb un acumulador d’energia que els permet continuar donant servei durant la nit”, assenyala el conseller delegat de Capmar.

Tot això facilitaria l’ús del transport públic, ho faria més accessible, còmode i pràctic per a suportar i incrementar el nombre d’usuaris. A més, el canvi climàtic és ja una realitat, per la qual cosa és necessari que es treballi en la descarbonització de les àrees metropolitanes i hem de continuar apostant pel transport públic col·lectiu.

 

.- Aquest és un article de tecnonews.info i AMIC per a Sa Revista.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *