Ravenissa blanca (Diplotaxis erucoides)

La ravenissa blanca encatifa tanques senceres bona part de l’any, des de setembre a finals de primavera. Germina ràpidament amb les primeres pluges de finals d’estiu i en poc temps floreix.  Les seves floretes amb quatre pètals ovalats, estirats formant una mena de creu la caracteritzen bé. Es solen trobar agrupades en caps, que es van estirant tant com maduren, i es transformen en uns fruits que recorden una bajoca fosca i fineta, perpendiculars a les tiges.  És una herba, mala herba per molts de pagesos, que pot arribar a mig metro d’alçada. Les seves fulles són allargades i molt retallades en puntes irregulars, i amb un nervi central blanc.

És una planta sense més utilitat que la de ser una bona comestible. Les seves fulles tendres, de gust un tant amargant, recordant la mostassa, es poden afegir a les ensalades o cuinar-se com a verdura. Es sol mesclar amb altres plantes, ja que sola és massa forta de gust. les Llavoretes s’empren com espècia. És de la mateixa família que les cols, la ruca o rúcola i els raves, d’on li ve el nom de ravenissa. Totes elles es caracteritzen per les flors amb quatre pètals formant una creu, pel que la família s’anomena crucíferes.

 

.- Aquest és un article del GOB Menorca

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *